XML English Abstract Print


مرکز تحقیقات علوم بهداشتی، پژوهشکده اعتیاد، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران ، (Ramezaniatena@yahoo.com)
چکیده:   (76 مشاهده)

تغذیه انحصاری با شیر مادر یک روش مطلوب در تامین رشد و نیاز تغذیه ای شیرخوار می باشد و ایمنی کودک را در برابرمیکروارگانیسم های بیماری زا افزایش می دهد.  اما الگوی غذایی مادر، نوع و ترکیب بیوشیمیایی مواد مغذی در شیر مادر به ویژه چربی ها و پروتئین ها می تواند از عوامل ایجاد آلرژی در شیرخواران باشند. با توجه به افزایش شیوع و شدت آلرژی غذایی نوزادی و آسم در کشورهای توسعه یافته و درحال توسعه و ارتباط تغذیه مادر به ویژه در دوران بارداری و شیردهی با آلرژی غذایی در نوزادان، این مطالعه مروری بر ارتباط رژیم غذایی مادر و ترکیبات بیوشیمیای آن در دوران شیردهی با بروز آلرژی های نوزادی می باشد. مطالعه ی حاضر یک مطالعه ی مروری بود که در آن مقالات مجلات علمی به زبان فارسی و انگلیسی تا سال 2017 مورد بررسی قرار گرفتند. با محدود کردن جستجو در infant برای مقالات انگلیسی و کلیدواژه های تغذیه، رژیم غذایی، آلرژی غذایی، بارداری و شیردهی برای مقالات فارسی از تعداد 58 مقاله بدست امده،  تعداد 29 مقاله استخراج شد. داده های حاصل بر مبنای نوع مطالعه ،گروه هدف مورد بررسی، طول دوره مطالعه ورژیم غذایی مادر در دوره شیر دهی و ابتلا و شدت حساسیت  و عوامل احتمالی آن به دست آمد. نتایج بررسی نشان دادند با افزایش روغن های گیاهی و چربی های غیر اشباع امگا-3 و امگا-6 در رژیم غذایی مادر، میزان این نوع چربی ها در شیر نیز افزایش پیدا می کند. میزان و نوع چربی رژیم غذایی در ذخایر چربی مادران وترکیب بیوشیمیایی چربی شیر مادر تاثیر دارد که می تواند برمیزان آلرژی شیرخواران نیز اثر بگذارد. عدم مصرف غذاهای آلرژی زا در دوران بارداری می تواند پیشرفت حساسیت آلرژی غذایی را در نوزادان کاهش دهد. بنابراین حذف کامل آلرژن ها از رژیم غذایی مادران شیرده، تغذیه انحصاری با شیر مادر، مصرف محتاطانه غذاهای جدید به کودک، فراهم کردن داروهایی برای درمان عکس العمل ناشی از آلرژی غذایی، توصیه بر رعایت بهداشت و همچنین چک کردن دقیق برچسب های مواد غذایی از عوامل پیشگیری بروز آلرژی های غذایی در نوزادان می باشد.

 

     
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: ۱۳۹۶/۱۲/۶ | ویرایش نهایی: ۱۳۹۷/۴/۷ | پذیرش: ۱۳۹۷/۴/۷

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA code

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله پژوهش سلامت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2018 All Rights Reserved | Health Research Journal

Designed & Developed by : Yektaweb