دوره 5، شماره 2 - ( 11-1398 )                   جلد 5 شماره 2 صفحات 81-88 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Khammarnia M, Kefayat Panah F, Masomi M, Alizadeh F, Ansari H, montezerifar F, et al . Relationships between Amount of Fast Foods' Consumption with Depression and Body Mass Index among Medical Students. hrjbaq. 2020; 5 (2) :81-88
URL: http://hrjbaq.ir/article-1-330-fa.html
خمرنیا محمد، کیفیت پناه فاطمه، معصومی مینا، علیزاده فریبا، انصاری حسین، منتظری فر فرزانه، و همکاران.. بررسی میزان مصرف غذاهای آماده و ارتباط آن با افسردگی و شاخص توده بدنی در دانشجویان. مجله پژوهش سلامت. 1398; 5 (2) :81-88

URL: http://hrjbaq.ir/article-1-330-fa.html


مرکز تحقیقات ارتقای سلامت، دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، زاهدان، ایران ، (m_khammar1985@yahoo.com)
چکیده:   (560 مشاهده)
مقدمه: با توجه به روند افزایش مصرف غذاهای آماده، ﻣﻄﺎﻟﻌﻪ حاضر ﺑﺎ ﻫﺪف تعیین میزان ﻣﺼﺮف ﻏﺬاﻫﺎی آﻣﺎده و ارتباط آن ﺑﺎ میزان افسردگی و شاخص توده‌ی بدنی در دانشجویان علوم پزشکی انجام شد.
مواد و روش‌ها: این مطالعه‌ی مقطعی در سال 1396 انجام شد. جامعه پژوهش شامل 600 نفر از دانشجویان علوم پزشکی بود که با استفاده از روش نمونه‌گیری تصادفی طبقه‌ای متناسب با حجم انتخاب شدند. در این مطالعه از پرسشنامه‌های دموگرافیک و استاندارد برای سنجش میزان افسردگی (ابزار بک) و مصرف غذای آماده استفاده شد. داده‌های بدست آمده با استفاده از متدهای کای اسکوئر و تی تست مستقل در نرم‌افزار SPSS تحلیل شدند.
یافته‌ها: 73 درصد از دانشجویان در یک هفته از غذای آماده استفاده می‌کردند. اکثریت دانشجویانی که مصرف متوسط و بالای غذای آماده داشته‌اند، مجرد (91 درصد) و مذکر (54 درصد) بودند. نتایج مطالعه حاکی از ارتباط بین مصرف غذای آماده و متغیرهای دموگرافیک و نیز شاخص توده‌بدنی بود. همچنین مصرف بیشتر غذای آماده ارتباط معنی‌داری با میزان افسردگی در دانشجویان داشت (0.05>P).
نتیجه‌گیری: مصرف زیاد غذای آماده ارتباط معنی‌داری با متغیرهای دموگرافیک و میزان افسردگی دانشجویان دارد. لذا مصرف آن‌ها باید در بین دانشجویان به دقت کنترل و پایش گردد تا از بروز تاثیرات منفی آن بر روند تحصیلی و آموزش دانشجویان پیشگیری شود.
 
متن کامل [PDF 1309 kb]   (102 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1397/12/7 | ویرایش نهایی: 1399/3/26 | پذیرش: 1398/10/29 | انتشار الکترونیک پیش از انتشار نهایی: 1399/1/16 | انتشار: 1399/3/25

فهرست منابع
1. Khodadady M, Shahryari T, Dorri H, Sharifzadah G, Ziyazade A. Evaluation of nitrite in meat products (sausages and salami) are distributed in Birjand in 2012. Eur J Exp Biol. 2012;2:2120-4.
2. French SA, Harnack L, Jeffery RW. Fast food restaurant use among women in the Pound of Prevention study: dietary, behavioral and demographic correlates. Int J Obes Relat Metab Disord. 2000;24(10):1353-9. Doi: 10.1038/ sj.ijo.0801429 PMID: 11093299
3. Lin B-H, Frazao E, Guthrie J. Away-from-home foods increasingly important to quality of American diet. 1999.
4. Rossner S. Obesity: the disease of the twenty-first century. Int J Obes Relat Metab Disord. 2002;26 Suppl 4:S2-4. Doi: 10.1038/sj.ijo.0802209 PMID: 12457290
5. Bakhtiyari M, Ehrampoush E, Enayati N, Rastmanesh R, Delpisheh A, Zayeri F. Correlation between fast food consumption and levels of anxiety in students of medical science Universities in Tehran. 2011.
6. Macht M. How emotions affect eating: a five-way model. Appetite. 2008;50(1):1-11. Doi: 10.1016/j.appet.2007. 07.002 PMID: 17707947
7. Nishitani N, Sakakibara H, Akiyama I. Eating behavior related to obesity and job stress in male Japanese workers. Nutrition. 2009;25(1):45-50. Doi: 10.1016/j.nut.2008. 07.008 PMID: 18834723
8. Kandiah J, Yake M, Jones J, Meyer M. Stress influences appetite and comfort food preferences in college women. Nutrition Research. 2006;26(3):118-23. Doi: 10.1016/j. nutres.2005.11.010
9. Appleton KM, Peters TJ, Hayward RC, Heatherley SV, McNaughton SA, Rogers PJ, et al. Depressed mood and n-3 polyunsaturated fatty acid intake from fish: non-linear or confounded association? Soc Psychiatry Psychiatr Epidemiol. 2007;42(2):100-4. Doi: 10.1007/s00127-006-0142-3 PMID: 17160592
10. Timonen M, Horrobin D, Jokelainen J, Laitinen J, Herva A, Rasanen P. Fish consumption and depression: the Northern Finland 1966 birth cohort study. J Affect Disord. 2004;82(3):447-52. Doi: 10.1016/j.jad.2004. 02.002 PMID: 15555697
11. Herrick K, Phillips DI, Haselden S, Shiell AW, Campbell-Brown M, Godfrey KM. Maternal consumption of a high-meat, low-carbohydrate diet in late pregnancy: relation to adult cortisol concentrations in the offspring. J Clin Endocrinol Metab. 2003;88(8):3554-60. Doi: 10.1210/ jc.2003-030287 PMID: 12915635
12. Baek S, Ham S, Yang I-S. A cross-cultural comparison of fast food restaurant selection criteria between Korean and Filipino college students. Inter J Hospital Manag. 2006;25(4):683-98. Doi: 10.1016/j.ijhm.2005.07.001
13. Barati M, Yarmohammadi A, Mostafaei S, Gholi Z, Razani S, MiryHazave S. Evaluating the relationship between attitudes and beliefs, influencing fast-food eating among students of Hamadan university of medical sciences. J Health Syst Res. 2014;10(3):500-8.
14. Barrington WE, Ceballos RM, Bishop SK, McGregor BA, Beresford SA. Perceived stress, behavior, and body mass index among adults participating in a worksite obesity prevention program, Seattle, 2005-2007. Prev Chronic Dis. 2012;9:E152. Doi: 10.5888/pcd9.120001 PMID: 23036611
15. Asghari F, Ghasemi Jobaneh R, Yousefi N, Saadat S, Rafiei Gazani F. Role of perceived stress and coping styles on the eating disorders of high school students of Rasht city in 2013. Community Health J. 2017;8(2):28-38.
16. Amiri H, Borjali A, Sohrabi F, Pazouki A. The comparison of depression and quality of life in the obese women with different body mass indices (BMI) with the normal women residing in Tehran. Razi J Med Sci. 2015;21 (27):102-12.
17. Ghasedi Qazvini S, Kiani Q. The Relationship Between Body Mass Index, Perceived Stress and Health-Related Quality of Life Among Male and Female Adolescents. Iranian J Nutrition Sci & Food Techno. 2018;13(1):31-9.
18. Fazelpour S, Baghianimoghadam M, Nagharzadeh A, Fallahzadeh H, Shamsi F, Khabiri F. Assessment of fast food concumption among people of Yazd city. 2011.
19. Driskell JA, Meckna BR, Scales NE. Differences exist in the eating habits of university men and women at fast-food restaurants. Nutrition Research. 2006;26(10):524-30. Doi: 10.1016/j.nutres.2006.09.003
20. Morse KL, Driskell JA. Observed sex differences in fast-food consumption and nutrition self-assessments and beliefs of college students. Nutr Res. 2009;29(3):173-9. Doi: 10.1016/j.nutres.2009.02.004 PMID: 19358931
21. Bowman SA, Gortmaker SL, Ebbeling CB, Pereira MA, Ludwig DS. Effects of fast-food consumption on energy intake and diet quality among children in a national household survey. Pediatrics. 2004;113(1 Pt 1):112-8. Doi: 10.1542/peds.113.1.112 PMID: 14702458
22. Dadipoor S, Madani A, Ghanbarnejad A, Safari Moradabadi A, Amani F, Hosseini M. Effective Factors related to Fast-foods Consumption in Bandar Abbas: A Community-Based Study. Iranian J Health Educat & Health Promot. 2014;2(2):77-86.
23. Fortin B, Yazbeck M. Peer effects, fast food consumption and adolescent weight gain. J Health Econ. 2015;42:125-38. Doi: 10.1016/j.jhealeco.2015.03.005 PMID: 25935739
24. Satia JA, Galanko JA, Siega-Riz AM. Eating at fast-food restaurants is associated with dietary intake, demographic, psychosocial and behavioural factors among African Americans in North Carolina. Public Health Nutr. 2004;7(8):1089-96. Doi: 10.1079/PHN2004662 PMID: 15548348
25. Yarmohammadi P, Sharifirad G, Azadbakht L, Yarmohammadi P, Rahaei Z, Bahrevar V. The Association between Socio-Demographic Charactristics and Fast Food Consumption withinHigh School Students in Isfahan, Iran. J Communit Health Res. 2015;4(3):194-202.
26. Faghih A, Anoshe M. Some nutritional behaviors in obese patients referred to jenah health center.Journal of Hormozgan University of Medical Sciences 2008.12(1):53-9.

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله پژوهش سلامت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2020 All Rights Reserved | Health Research Journal

Designed & Developed by : Yektaweb