XML English Abstract Print


دانشکده مهندسی صنایع، دانشگاه صنعتی ارومیه، ارومیه، ایران ، (sohrabuut@yahoo.com)
چکیده:   (55 مشاهده)
مقدمه: بخش تغذیه و تأمین مواد غذایی از مهم‌ترین بخش‌های بیمارستان‌ها برای تعمیم روند بهبود و ارتقای رضایت‌مندی بیماران بوده و انتخاب تأمین‌کننده مناسب با در نظر گرفتن معیارهای مناسب، می‌تواند در ایجاد این رضایت‌مندی و بهبود فرآیند تغذیه و سلامت بیماران در بیمارستان‌ها بسیار تأثیرگذار باشد.
مواد و روش‌ها: جامعه آماری این پژوهش، بخش تأمین مواد غذایی بیمارستان‌های استان آذربایجان غربی و نمونه مورد مطالعه بیمارستان شهید طالقانی شهرستان ارومیه بوده‌است. ابتدا با انجام مطالعات میدانی و کتابخانه‌ای و مرور تحقیقات انجام شده مهمترین معیارهای انتخاب تأمین‌کنندگان مواد غذایی بیمارستان‌ها مشخص شد. سپس با اجرای روش بهترین- بدترین فازی معیارهای هفت‌گانه مورد ارزیابی قرار گرفتند و وزن هر معیار مشخص شد. در پایان، با کمک روش تجزیه و تحلیل روابط خاکستری فازی از بین گزینه‌های موجود تأمین‌کنندگان برتر شناسایی شدند.
یافته ها: براساس یافته‌ها معیارها به ترتیب کیفیت، زمان تحویل، اعتماد، قیمت، پاسخگویی، نیروی انسانی ماهر، و عدم تولید مازاد اولویت‌‌بندی شدند. همچنین با توجه به وزن معیارها از بین 5 تأمین‌کننده موجود، تأمین‌کننده برتر شناسایی شد.
نتیجه‌گیری: رویکرد پیشنهادی پژوهش حاضر می‌تواند برای تصمیم‌گیری در انتخاب تأمین‌کنندگان مواد غذایی بیمارستان‌ها مورد استفاده قرار گیرد. در مقایسه با پژوهش‌های مشابه نقش تعیین‌کننده معیارهایی چون کیفیت، زمان تحویل، اعتماد، قیمت در انتخاب تأمین‌کنندگان تأیید شد. در کنار این، در قیاس با سایر روش‌های وزن‌دهی معیارها و رتبه‌بندی گزینه‌ها می‌توان به سهولت اجرای روش و دسترسی سریع‌تر به پاسخ نهایی اشاره کرد.
 
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: ۱۳۹۸/۵/۱۹ | ویرایش نهایی: ۱۳۹۸/۸/۱۴ | پذیرش: ۱۳۹۸/۷/۲۰ | انتشار الکترونیک پیش از انتشار نهایی: ۱۳۹۸/۸/۱۴

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله پژوهش سلامت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2019 All Rights Reserved | Health Research Journal

Designed & Developed by : Yektaweb