مقدمه: اختلالات اسکلتی عضلانی در حال حاضر ازجمله آسیبهای گسترده شغلی در جهان است. این اختلالات نماینده یکسوم از صدمات کاری است که این صدمات اثرات سوء اقتصادی و اجتماعی قابلتوجهی دارند. عوامل ایجادکننده این اختلالات بسیار متنوع هستند که یکی از مهمترین آنها، پوسچر کاری نامناسب در حین انجام کار است. بدین منظور مطالعه حاضر باهدف بررسی پوسچر کاری کارکنان با استفاده از روشهای REBA, ROSA در یک بیمارستان نظامی انجام گرفت.
مواد و روشها: در این مطالعه توصیفی و مقطعی از بین کل کارکنان بخشهای مختلف بیمارستان، تعداد 57 نفر بهصورت تصادفی انتخاب و وارد مطالعه شدند. برای ارزیابی پوسچر کاری کارکنان اداری از روش ROSA و برای سایر بخشها از روش REBA استفاده شد.
نتایج: با توجه به نتایج بهدستآمده از روش REBA، 45 درصد کارکنان دارای سطح ریسک بالا هستند و 48 درصد دارای سطح ریسک متوسط میباشند. نتایج حاصل از روش ROSA نشان داد که 43 درصد کارکنان اداری دارای سطح ریسک بالا و 57 درصد دارای سطح ریسک ایمن میباشند.
نتیجه گیری: نتایج نشان میدهد که سطح ریسک در میان کارکنان بخش اداری و همچنین سایر بخشها بالا است و توصیه میشود برنامههای پیشگیری و آموزشی در جهت کاهش شیوع اختلالات اسکلتی – عضلانی در میان کارکنان بیمارستان برگزار شود.