دوره 3، شماره 2 - ( 3-1397 )                   جلد 3 شماره 2 صفحات 122-128 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


مرکز تحقیقات علوم بهداشتی، پژوهشکده اعتیاد، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران ، (Ramezaniatena@yahoo.com)
چکیده:   (352 مشاهده)

تغذیه انحصاری با شیر مادر یک روش مطلوب در تامین رشد و نیاز تغذیه ای شیرخوار می باشد و ایمنی کودک را در برابرمیکروارگانیسم های بیماری زا افزایش می دهد.  اما الگوی غذایی مادر، نوع و ترکیب بیوشیمیایی مواد مغذی در شیر مادر به ویژه چربی ها و پروتئین ها می تواند از عوامل ایجاد آلرژی در شیرخواران باشند. با توجه به افزایش شیوع و شدت آلرژی غذایی نوزادی و آسم در کشورهای توسعه یافته و درحال توسعه و ارتباط تغذیه مادر به ویژه در دوران بارداری و شیردهی با آلرژی غذایی در نوزادان، این مطالعه مروری بر ارتباط رژیم غذایی مادر و ترکیبات بیوشیمیای آن در دوران شیردهی با بروز آلرژی های نوزادی می باشد. مطالعه ی حاضر یک مطالعه ی مروری بود که در آن مقالات مجلات علمی به زبان فارسی و انگلیسی تا سال 2017 مورد بررسی قرار گرفتند. با محدود کردن جستجو در infant برای مقالات انگلیسی و کلیدواژه های تغذیه، رژیم غذایی، آلرژی غذایی، بارداری و شیردهی برای مقالات فارسی از تعداد 58 مقاله بدست امده،  تعداد 29 مقاله استخراج شد. داده های حاصل بر مبنای نوع مطالعه ،گروه هدف مورد بررسی، طول دوره مطالعه ورژیم غذایی مادر در دوره شیر دهی و ابتلا و شدت حساسیت  و عوامل احتمالی آن به دست آمد. نتایج بررسی نشان دادند با افزایش روغن های گیاهی و چربی های غیر اشباع امگا-3 و امگا-6 در رژیم غذایی مادر، میزان این نوع چربی ها در شیر نیز افزایش پیدا می کند. میزان و نوع چربی رژیم غذایی در ذخایر چربی مادران وترکیب بیوشیمیایی چربی شیر مادر تاثیر دارد که می تواند برمیزان آلرژی شیرخواران نیز اثر بگذارد. عدم مصرف غذاهای آلرژی زا در دوران بارداری می تواند پیشرفت حساسیت آلرژی غذایی را در نوزادان کاهش دهد. بنابراین حذف کامل آلرژن ها از رژیم غذایی مادران شیرده، تغذیه انحصاری با شیر مادر، مصرف محتاطانه غذاهای جدید به کودک، فراهم کردن داروهایی برای درمان عکس العمل ناشی از آلرژی غذایی، توصیه بر رعایت بهداشت و همچنین چک کردن دقیق برچسب های مواد غذایی از عوامل پیشگیری بروز آلرژی های غذایی در نوزادان می باشد.

 

متن کامل [PDF 1495 kb]   (137 دریافت)    
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: ۱۳۹۶/۱۲/۶ | ویرایش نهایی: ۱۳۹۷/۸/۱۶ | پذیرش: ۱۳۹۷/۴/۷ | انتشار الکترونیک پیش از انتشار نهایی: ۱۳۹۷/۴/۷ | انتشار: ۱۳۹۷/۵/۱۰

فهرست منابع
1. Helm R M,Burks A wesley.Mechanism of food allergy.Atopic allergy and other hypersensitivities2000;12:647-653.
2. Netting MJ, Middleton PF, Makrides M. Does maternal diet during pregnancy and lactation affect outcomes in offspring? A systematic review of food-based approaches. Nutrition. 2014;30(11):1225-41.
3. Robertson CF, Roberts MF, Kappers JH. Asthma prevalence in Melbourne schoolchildren: have we reached the peak? Medical Journal of Australia. 2004;180(6):273-6.
4. Prescott S, Allen KJ. Food allergy: riding the second wave of the allergy epidemic. Pediatric allergy and immunology. 2011;22(2):155-60.
5. Mazzocchi A, Venter C, Maslin K, Agostoni C. The Role of Nutritional Aspects in Food Allergy: Prevention and Management. Nutrients. 2017;9(8):850.
6. Abrams EM, Greenhawt M, Fleischer DM, Chan ES. Early solid food introduction: role in food allergy prevention and implications for breastfeeding. The Journal of pediatrics. 2017;184:13-8.
7. Vandenplas Y, Brueton M, Dupont C, Hill D, Isolauri E, Koletzko S, et al. Guidelines for the diagnosis and management of cow’s milk protein allergy in infants. Archives of disease in childhood. 2007;92(10):902-8.
8. Barni S, Mori F, Bianchi A, Pucci N, Novembre E. Shift from IgE‐mediated cow's milk allergy to food protein induced enterocolitis syndrome in two infants. Pediatric Allergy and Immunology. 2018.
9. Sampson Huge A.Food allergy: Fram biology Toward Therapy.Food allergy2000;May 15:67-77.
10. Nowak-Węgrzyn A, Burks AW, Sampson HA. Food Allergy and Gastrointestinal Syndromes. Middleton's Allergy Essentials: Elsevier; 2017. p. 301-43.
11. Hoppu U,KalimoaKi M,Isolauri E.Maternal diet rich in saturated fat during breastfeeding is associated with atopic sensitization of the infant.European Journal of Clinical Nutrition2000;54:702-705.
12. Furuhjelm C, Warstedt K, Larsson J, Fredriksson M, Böttcher MF, Fälth‐Magnusson K, et al. Fish oil supplementation in pregnancy and lactation may decrease the risk of infant allergy. Acta paediatrica. 2009;98(9):1461-7.
13. De jong M H,Scharp-Van der linden,Aalberse A,Heymans H S A,BruneKreef B.The effect of brief neonatal exposure to caws milk on atopic symptoms up to age 5.Arch Dis Child 2002;86:365-369.
14. Goldsmith AJ, Koplin JJ, Lowe AJ, Tang ML, Matheson MC, Robinson M, et al. Formula and breast feeding in infant food allergy: A population‐based study. Journal of paediatrics and child health. 2016;52(4):377-84.
15. Chen C-Y, Lee J-B, Liu B, Ohta S, Wang P-Y, Kartashov AV, et al. Induction of interleukin-9-producing mucosal mast cells promotes susceptibility to IgE-mediated experimental food allergy. Immunity. 2015;43(4):788-802.
16. Nakajima-Adachi H, Shibahara K, Fujimura Y, Takeyama J, Hiraide E, Kikuchi A, et al. Critical role of intestinal interleukin-4 modulating regulatory T cells for desensitization, tolerance, and inflammation of food allergy. PloS one. 2017;12(2):e0172795.
17. Li M-y, Zhu M, Linghu E-q, Feng F, Zhu B, Wu C, et al. Interleukin-13 suppresses interleukin-10 via inhibiting A20 in peripheral B cells of patients with food allergy. Oncotarget. 2016;7(48):79914.
18. O'shea M, Bassaganya-Riera J, Mohede IC. Immunomodulatory properties of conjugated linoleic acid. The American journal of clinical nutrition. 2004;79(6):1199S-206S.
19. Kaikiri H, Miyamoto J, Kawakami T, Park S-B, Kitamura N, Kishino S, et al. Supplemental feeding of a gut microbial metabolite of linoleic acid, 10-hydroxy-cis-12-octadecenoic acid, alleviates spontaneous atopic dermatitis and modulates intestinal microbiota in NC/nga mice. International journal of food sciences and nutrition. 2017;68(8):941-51.
20. Allan K, Kelly F, Devereux G. Antioxidants and allergic disease: a case of too little or too much? Clinical & Experimental Allergy. 2010;40(3):370-80.
21. Williams TJ,Jones Ca,Miles Ea,Warner JOwarner JA.Fetal and neonatal Il-3 production during pregnancy and at birth and subsequent development of atopic symptom.J Allergy Clin Immunol 2000;105:951-959.
22. berrin MC,Yang PC,Ciok L,Waserman S,Perdue MH.Role for Il-4 in macromolecular transport across human intestinal epithelium.Am J Physiol 1999;276:1046-1052.
23. Bae SJ,Tanaka Y,Hakugawa J,Katayama I.Il-5 involvement in ovalbumin-induce eosinohil infiltration in mouse food allergy.J Dermatol Sci 1999;21:1-7.
24. Vandezande Lm,Wallaert B,Desreomaux P,Tsicopoulos A,Lamblin C,Tonnel AB,Janin A.Il-5 immunoreactivity and mRNA expression in gut mocosa from patients with food allergy .Clin Exp Allergy1999;29:652-659.
25. Perdue MH.Mucosal immunity and inflammation III:The mucosal antigen barrier:cross talk with mucosal cytokines.Am J Physiol 1999;277:G1-G5.
26. Bock SA.Prospective Apprasial of complaints of adverse Reactions to foods in Children during the first 3 years of life.Pediatrics 1987;79:683-688.
27. Berin MC,Mckay DM,Perdue MH.Immun-epithelial Interactions in host defens.AM J Trop Med Hyg 1999;60:16-25.
28. Togias A, Cooper SF, Acebal ML, Assa’ad A, Baker JR, Beck LA, et al. Addendum guidelines for the prevention of peanut allergy in the United States: Report of the National Institute of Allergy and Infectious Diseases-sponsored expert panel. Allergy, Asthma & Clinical Immunology. 2017;13(1):1.
29. Bloomfield SF, Rook GA, Scott EA, Shanahan F, Stanwell-Smith R, Turner P. Time to abandon the hygiene hypothesis: new perspectives on allergic disease, the human microbiome, infectious disease prevention and the role of targeted hygiene. Perspectives in public health. 2016;136(4):213-24.
30. Spergel JM, Boguniewicz M, Schneider L, Hanifin JM, Paller AS, Eichenfield LF. Food allergy in infants with atopic dermatitis: limitations of food-specific IgE measurements. Pediatrics. 2015:peds. 2015-1444.
31. Paunio M,Heinonen OP,Virtanen M,Leinikk P.Measles Historyand atopic diseases:a population-based cross-sectional study.JAMA2000;283:343-346.
32. Hill Dj,Firer MA,Ball G,Hosking CS.Recovery from milk allergy in early childhood :antibody studies.J pediatr 1989;114:761-766.
33. Lien E, Richard C, Hoffman D. DHA and ARA addition to infant formula: current status and future research directions. Prostaglandins, Leukotrienes and Essential Fatty Acids (PLEFA). 2017.
34. Gostner JM, Becker K, Ueberall F, Fuchs D. The good and bad of antioxidant foods: an immunological perspective. Food and Chemical Toxicology. 2015;80:72-9.
35. Mermiri DZT, Lappa T, Papadopoulou AL. Review suggests that the immunoregulatory and anti‐inflammatory properties of allergenic foods can provoke oral tolerance if introduced early to infants’ diets. Acta Paediatrica. 2017.
36. Romaszko E, Wiczkowski W, Romaszko J, Honke J, Piskula MK. Exposure of breastfed infants to quercetin after consumption of a single meal rich in quercetin by their mothers. Molecular nutrition & food research. 2014;58(2):221-8.