دوره 2، شماره 4 - ( 7-1396 )                   جلد 2 شماره 4 صفحات 279-289 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


دانشکده بهداشت و مرکز تحقیقات دیابت، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران ، (ramezaniatena@yahoo.com)
چکیده:   (210 مشاهده)

پیشرفت در بیولوژی مولکولی در دهه‌های گذشته به درک عمیق عملکرد ژن‌ها در ایجاد بیماری‌ها کمک کرده است. محیط و عوامل تغذیه‌ای با زمینه ژنتیکی فرد در ایجاد بیماری‌های مختلف از جمله سرطان، بیماری قلبی‌عروقی و بیماری های دژنراتیو عصبی تأثیر متقابل دارند. با وجود این مکانیسم‌های دقیق تعامل ژن- ماده‌ مغذی، هنوز به طورکامل روشن نشده است. شناخت اثرات متقابل ژن- ماده مغذی نیازمند ابزارهایی برای مطالعه اثرات مواد غذایی بر بیان ژن‌ها (نوتریژنومیکس) و خصوصیات فنوتیپی است. ﺑﻪ ﻣﻨﻈﻮر دﺳﺘﻴﺎﺑﻲ ﺑﻪ ﻣﻄﺎﻟﻌﺎت ﻣﻮﺟﻮد در رابطه با اثرات متقابل ژن-ماده مغذی در سرطان و اﻧﺠﺎم ﻳﻚ ﺑﺮرﺳﻲ ﻣﺮوری، در ﺑﺎﻧﻚﻫﺎی اﻃﻼﻋﺎتی معتبر پابمد، ساینس دایرکت، مدلاین و اسکوپوس در بازه‌زمانی سال‌های 2015-2000 انجام شد. نتایج بررسی‌ها نشان می‌دهد که بسیاری از ریزمغذی‌ها و ویتامین‌ها در مکانیسم‌های تنظیم متابولیسم DNA دارای اهمیت هستند.‌ درک الگوی متیلاسیون DNA از طریق تأثیر متقابل با مواد‌مغذی نه تنها به بیان پاتوفیزیولوژی بیماری می‌پردازد، بلکه برای شناسایی افراد در معرض خطر با هدف انجام مداخلات تغذیه‌ای و بهبود سلامت آنان نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد.
واژه‌های کلیدی: ماده مغذی، ژن، تأثیر متقابل، سرطان
متن کامل [PDF 797 kb]   (93 دریافت)    
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: ۱۳۹۵/۶/۱ | ویرایش نهایی: ۱۳۹۶/۸/۷ | پذیرش: ۱۳۹۶/۶/۶ | انتشار: ۱۳۹۶/۸/۳ | انتشار الکترونیک: ۱۳۹۶/۸/۳