گروه روان شناسی بالینی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی زنجان، زنجان، ایران. ، (Elnaz48.mousavi@gmail.com)
چکیده: (263 مشاهده)
مقدمه: طلاق عاطفی در جامعه امروزی شیوع بالایی داشته و منجر به پیامدهای منفی در خانواده و جامعه میگردد، لذا هدف پژوهش حاضر بررسی پیش بینیهای جمعیت شناختی طلاق عاطفی زوجین در استان زنجان بود.
مواد و روشها: این پژوهش از نوع توصیفی- تحلیلی بود. جامعه مورد مطالعه کلیه زوجین سطح استان زنجان بود. حجم نمونه بر اساس نرمافزار Free Statistics Calculators Version4 معادل با 423 نفر بود. با استفاده از نمونهگیری خوشهای تصادفی افرادی که متأهل بودند از مناطق استان زنجان بهصورت تصادفی انتخاب شدند. پرسشنامههای طلاق عاطفی گاتمن و جمعیتشناختی پژوهشگر ساخته به صورت تصادفی در اختیار شرکت کننده ها قرار داده شد. در نهایت برای تحلیل نهایی دادهها با احتساب 413 نفر از آمار توصیفی و مدل های ساختاری انجام شد. بهمنظور بررسی مدل ساختاری با توجه به نرمال بودن داده و قابلقبول بودن سایر پیشفرضهای پیشنیاز و همچنین محیط گرافیکی و قابلیت بالای نرمافزار AMOS از نسخه 22 این بسته نرمافزاری استفاده گردید.
نتایج: نتایج نشان داد که تعداد طلاق عاطفی در دامنه چهل سال به بالا بیشتر از دامنههای پایینتر است. میزان طلاق عاطفی در بین والدین بدون فرزند و تک فرزند کمتر بود و بیشترین میزان طلاق عاطفی در بین والدین با فرزندان بالا بود. همچنین سطوح بالاتر تحصیلات با سطح بالاتری از طلاق عاطفی همراه بود. این نتایج نشان داد که میزان طلاق عاطفی در بین زنان متاهل بیش از مردان متاهل بود. حدود 35% از موارد طلاق عاطفی در زنان یافت شد و حدود 30% نیز در مردان مشاهده گردید.
نتیجه گیری: طلاق عاطفی یک پدیده چند عاملی یا چند علیتی است که یکی از این عوامل، مسایل جمعیت شناختی و دموگرافیک است. از عوامل دموگرافیک که با طلاق عاطفی همبسته بودند می توان به تحصیلات اشاره نمود که با بالا رفتن تحصیلات میزان طلاق عاطفی نیز طبق داده های توصیفی بالاتر بود. از سویی دیگر طلاق عاطفی در بین زنان و با تعداد فرزندان بالاتر، مشهودتر بود.
شمارهی مقاله: 2
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1399/9/4 | ویرایش نهایی: 1401/3/1 | پذیرش: 1400/8/16 | انتشار الکترونیک پیش از انتشار نهایی: 1401/1/15