XML English Abstract Print


گروه فیزیولوژی ورزشی، واحد تهران مرکزی، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران ، (m_azarbayjani@iauctb.ac.ir)
چکیده:   (280 مشاهده)
مقدمه: طبخ غذا با روغن های حرارت دیده عمیق (DFO) به دلیل وجود ترکیبات سمی می تواند موجب آسیب های نورودژنراتیو گردد . با توجه به مصرف روز افزون غذاهای آماده به طبخ ، این مطالعه با هدف تعیین اثر تمرین استقامتی و اکتاپامین بربیان ژن ها و پروتئینهای آپوپتوتیک و تعداد سلول های پورکینژ در بافت مخچه رت های تغذیه شده با DFO اجرا شد. 
مواد و روش ها : 30 سر رت نر نژاد ویستار (وزن 350-300 گرم) به صورت تصادفی در5 گروه کنترل، کنترل دریافت DFO ، DFO – تمرین استقامتی ، DFO-  اکتاپامین ، و DFO – تمرین استقامتی- اکتاپامین تقسیم شدند .  پس از مسمومیت رت ها با DFO از طریق گاواژ (0.1 سی سی بر وزن بدن)، اکتاپامین حل شده (81 میکرومول / کیلوگرم وزن بدن/ 4 هفته/ داخل صفاقی) به موش ها تزریق شد. تمرین  استقامتی  بر روی تردمیل با سرعت 26 متر در دقیقه، 20 دقیقه در روز و 5 جلسه در هفته انجام شد. پس از گذشت 4 هفته، رت ها قربانی و بافت مخچه از بدن حیوان جدا گردید و با استفاده از روش Western blot بیان پروتئین ProCaspase-3 و همچنین با بکارگیری روش PCR  Real Time بیان ژنهای کاسپاز-3،BAX ,Bcl-2  , BAX/BCL-2 و کاسپاز-8 مورد سنجش قرار گرفتند.
نتایج: نتایج نشان داد بیان ژن Bcl-2 و تعداد سلول های پورکینژمخچه در رت های دریافت کنندهDFO   به طور معناداری کاهش و بیان ژن های  Bax،Bax/Bcl-2،Caspase-3،Caspase-8، پروتئین Pro Caspase-3 و درصد سلول های آپوپتوز شده به طور معناداری افزایش یافت (05/0p < ). تمرین موجب افزایش معنادار بیان ژن Bcl-2 وکاهش معنادار بیان ژن های Bax، Bax/Bcl-2، Caspase-3، Caspase-8، پروتئین Pro Caspase-3 و درصدسلول های آپوپتوز شده گردید (05/0p <). دریافت اکتاپامین نیز منجر به افزایش معنادار بیان ژنBcl-2  وکاهش معنادار بیان ژن های Bax، Bax/Bcl-2، Caspase-3، Caspase-8، پروتئینPro-Caspase-3 ودرصدسلول های آپوپتوز شده گردید (05/0p< ). اما باقی موارد  معنادار نبودند.    
نتیجه گیری: تغذیه با غذای پرچرب باعث ایجاد آسیب های اکسیداتیو در بافت مخچه شده و بنظر میرسد که انجام تمرین استقامتی و مصرف اکتاپامین بتوانند از طریق کاهش این آسیب ها، اثر محفاظتی خود را بر بافت مخچه اعمال نمایند.
 
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1400/9/18 | ویرایش نهایی: 1401/7/2 | پذیرش: 1401/2/26 | انتشار الکترونیک پیش از انتشار نهایی: 1401/6/6

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله پژوهش سلامت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2022 CC BY-NC 4.0 | Health Research Journal

Designed & Developed by : Yektaweb